A Day of Praise

A Day of Praise Bloggen interviewer Amalie Skriver, juni 2016.


AMALIE SKRIVER KOMPONERER SANGE MED EN POETS PEN


Skrevet 15. juni 2016


Som singer-songwriter læner hendes musik sig tæt op af stemningsfyldt melankoli, flot fortalt gennem et tekstunivers der med en dybde og indsigt, fortæller om livet som det er. Amalie synger om livets kampe og livet som kristen i både med- og modgang, med et inderligt ønske om, at fortælle sine lyttere om Guds eksistens og den virkelighed, at Jesus vandrer sammen med os side om side gennem alt.


Vi har mødt Amalie Skriver til en snak om hendes sangskrivning, musik og kommende cd-udgivelse.I forbindelse med A Day of Praise afholder du en release koncert, da du udgiver din CD samme dag; kan du allerede nu løfte lidt af sløret for, hvad vi kommer til at høre på cd’en?


Ja, det kan jeg. Det er en EP med seks sange, som grundlæggende handler om at være ung, rodløs og søgende. Den har et rejsetema, da jeg ønsker at give en oplevelse af, hvad det vil sige at være ung og stige på et fly til livet og være fuld af forventning til, hvad Gud har planlagt for én.


Udgivelsen afspejler bl.a. mine tanker omkring de krav som samfundet stiller til os som mennesker, og hvad samfundet bilder os ind, at vi skal opnå for at få succes og værdi. Jeg vil gerne gå imod dette og minde mine lyttere om, hvilken betydning vi som mennesker i virkeligheden har i Guds øjne, og at det er dét, vi skal måle vores værdi på. Jeg ønsker at fortælle de kristne budskaber videre på en måde, så alle kan være med. Blandt de seks sange vil der være et soundtrack fra Narnia filmen ”Løven, Heksen og Garderobeskabet”, samt en akustisk version af et af mine tidligere numre fra min første udgivelse.Hvordan foregår processen fra du skriver en sang til du indspiller den?


At skrive sange er ikke noget, jeg selv kan styre. En ny sang kan komme på det sjoveste og mest uventede tidspunkt, og når det endelig sker, må jeg smide alt jeg har i hænderne og give det min fulde opmærksomhed, og jeg kan endda være mentalt fraværende under skriveprocessen.


Inspirationen er som guld, og for mit vedkommende kan der gå lange perioder mellem, at jeg får skrevet en ny sang. Jeg er ikke en af de sangskrivere, som skriver 10 sange på en måned. Jeg ser sangskrivningen som noget, der kommer fra Gud. Alt kommer fra hans hånd, og jeg er ham taknemmelig, når det sker. Især hvis sangen handler om ham, kan jeg sommetider mærke, hvordan han leder mig i sangskrivningen.


Når jeg skriver sange foregår det typisk ved klaveret, så komposition og ord hænger sammen og tilsammen skaber den stemning, som jeg ønsker at fremkalde.


Oftest starter jeg med at spille en melodi eller noget underlægning på klaveret og tilføjer dernæst en melodi med min vokal og synger nogle ord hen i retning af den handling, som jeg synes, at sangen skal have. Min yndlingsdel er helt klart at komponere vokal og klaver – jeg synes det er sjovt at lege og eksperimentere med fede detaljer på klaveret og lege med min vokal, så man får en fed fornemmelse i kroppen og føler, man får udtrykt, det som man har indeni og gerne vil ud med.


Når jeg får skrevet en ny sang går jeg rundt med en lykkefølelse – en følelse af at jeg er i mit rette element, fordi sangskrivning er en stor del af mig. Jeg kan føle mig helt lettet efter at have skrevet en ny sang, da jeg får bearbejdet tanker, følelser og oplevelser fra mit liv. Når jeg føler, at sangen er færdig, og jeg skal lave en udgivelse, hvor sangen passer til udgivelsens tema, så indspiller jeg den i mit musikprogram ”ProTools”.Hvad lytter du selv til af musik derhjemme i privaten?


Jeg nyder virkelig at lytte til en masse dygtige singer-songwriters, som inspirerer mig til at lave den musik, som jeg laver. Jeg lærer enormt meget af at lytte til musik generelt, da det giver mig en masse idéer til min egen sangskrivning. Blandt disse singer-songwriters er Elisa (fra Italien), Vanessa Carlton, Alanis Morissette og Tina Dickow. Jeg holder også meget af Mew og finder en stor inspiration i deres musik. Jeg er også rimelig glad for Skywalk og King’s Choir og mange flere.Hvad betyder det for dig at have troen på Gud med dig i livet?


Det er altafgørende. Det er enormt vigtigt for mig, at der er en mening med livet – en skaber bag alt dette skaberværk. Jeg synes, at naturen og mennesket i sig selv er et bevis på, at der er en hjerne bag tingene. Det er fantastisk, at tingene er så gennemtænkt og alle de naturlige processer, som sker af sig selv er enormt vilde og kræver en større forklaring.


Derudover er det en stor trøst, at vi kan lægge vores bekymringer over i Guds hænder og hvile i, at han har en plan, så mennesket ikke er overladt til sig selv. Tænk at så stor en Gud kan elske mennesket, når mennesket er så lille, skrøbeligt og uperfekt i forhold til Gud, som er den rene kærlighed. Det er for vildt!Hvad kan gøre dig rigtig glad?


Der er rigtig mange ting, som kan gøre mig glad. En af de ting som har gjort mig glad i den sidste periode, har været at bruge tid på at være kreativ og give sangskriveren i mig opmærksomhed og få gjort mine drømme til virkelighed. Min drøm er at synge, spille, arrangere, komponere, udgive og opføre mine sange for andre mennesker, så det kan være til glæde for dem også. Jeg er meget glad i disse perioder.Hvornår er en koncert en god koncert?


Når jeg har kunnet give slip og leve mig helt ind i musikken og føler, at jeg har gjort mit bedste, og oveni det har kunnet mærke en positiv energi fra publikum, så føler jeg, at det har været en god koncert.Hvad kan vi som publikum forvente at høre, når du går på scenen i år?


Som tidligere nævnt afholder jeg en release koncert i forbindelse med A Day of Praise, som medfører, at jeg kommer til at spille og præsentere alle sangene fra min nye udgivelse – heriblandt er der nogle helt nye sange. Jeg ønsker at skabe nogenlunde samme lydbillede, som høres på udgivelsen, som primært består af klaver, sang, strygere og korstemmer. Jeg kan også godt lide at knytte nogle ord til mine sange, så publikum kan følge med i tekstens handling og få mere ud af det. Efter koncerten kan man selvfølgelig købe et eksemplar af min helt nye CD!Skal du aldrig lave et band eller er det Amalie som solist for altid?


Jeg kan godt lide at være selvstændig og fleksibel, hvilket jeg kan som en solist, der akkompagnerer mig selv på klaveret. Men jeg har nydt godt af at have min dejlige veninde og korsangerinde, Rebecca, ved min side til koncerterne, og det håber jeg på at have fremover fortsat. På min udgivelse har jeg fået en cellist, en kontrabassist og et par korsangere med, hvilket har været enormt givende og sjovt at arbejde med!


Jeg kan røbe, at jeg har planer om at udvide lydbilledet til mine koncerter i fremtiden og måske endda til ADOP i september. Der er bestemt mange fordele ved at inddrage andre musikere, da de kan give nogle andre fede input, som man ikke selv ville kunne levere – så nej, det er bestemt ikke Amalie som solist for altid.Hvis du skulle give dig selv nogle gode råd at have med på din vej som sangskriver, sanger og musiker, hvad ville de tre bedste råd så være?


1) Først og fremmest at fortsætte med at lægge musikken og alt det praktiske, som skal gå op i en højere enhed, over i Guds hænder og søge råd og vejledning hos ham. Hele denne arbejdsproces med udgivelsen er lykkedes takket være Gud, som sender folk på min vej, som er villige til at hjælpe mig med at få tingene til at ske.


2) Ikke at miste modet og troen på det, men at klø på og spille koncerter fortsat og brede budskabet om min musik på alle mulige måder, så den når ud til flere lyttere, så de kan få glæde af sangene og de gode budskaber, som skal være til opmuntring for dem.


3) At tage imod gode input og idéer fra andre, når det kommer til min sangskrivning og musik.